28. augusta 2011

Igor (2008)

Tak, dopozerané...

Šialení vedci. Igor, čo už nechce byť Igor. Nesmrteľný cynicko-ironicko-nihilistický zajac so suicidálnymi sklonmi (Igorov vynález). Jednoruký dementný mozog na kolieskach (Igorov vynález) a Frankensteinica, ktorá mala byť stelesnením zla, ale radšej by bola herečkou (tiež Igorov vynález).

V malebnom Kráľovstve Malaria sa jedného dňa zatiahlo a začalo pršať. A už neprestalo. Spoločnosť a priemysel sa preorientovali z poľnohospodárstva na terorizovanie sveta a každý rok sa v Kráľovstve koná súťaž šialených vedcov (ktorú už roky vyhráva ten istý slizoun). Nadriadený nášho Igora sa tiež pripravuje na túto súťaž až kým sa mu nepritrafí nehoda nezlučiteľná so životom. Potom už žezlo preberá Igor a nasleduje jedno klišé za druhým zakončené klasickým happy endom "a žili šťastne až kým nepomreli". Zatiaľ čo rock and rollom sprevádzaný začiatok je zaujímavý a za niektoré postavičky by sa nemusel hanbiť ani Tim Burton, tak od smrti Igorovho vedca je to len priemerná nuda, ktorú občas oživí nihilistický zajac svojimi ironickými a cynickými poznámkami. Úplný záver je nakoniec vrátane záverečnej skladby také sladké a ulepené klišé, že cukrovkári by to ani pozerať nemali, lebo z toho schytajú glykémiu. Je škoda, že také zaujímavé steampunkové prostredie nebolo využité lepšie a vtipnejšie.

Ak sa veľmi nudíte, tak sa to dá pozrieť a občas sa aj trochu pobavíte. Ale posledných 20 - 30 minút som už len sledoval časomieru a dúfal, že to čoskoro skončí.

Hodnotenie: 3/5 zajacovych samovrážd

Réžia: Anthony Leondis
Rok výroby: 2008
Dĺžka: 87 minút
Viac informácií na imdb.com

Send to Kindle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára