11. septembra 2011

Stephen King: Rita Hayworthová a vykoupení z věznice Shawshank

Tak, dopočúvané...

Vražda, ktorú nespáchal. Tvrdá basa. Rita Hayworth. Geologické kladivko a veľmi veľmi veľmi veľa trpezlivosti.

Andy Dufresne sa dostane do basy za vraždu, ktorú nespáchal. Aspoň to tvrdí. Keďže sedí za dvojnásobnú vraždu, je vo veľmi tvrdom väzení. Nedávajú mu zabrať len bachari, ktorí sú riadne drsní, ale aj spoluväzni, ktorí si myslia, že si s upraveným tichým mladým mužom môžu robiť, čo chcú. Postupne si ale buduje meno a vďaka svojej pomoci bacharom a vedeniu väznice získava rôzne výhody. Až kým všetkých poriadne neprekvapí a nenapáli...

King je úžasný rozprávač a ani na sekundu ma nenechal vydýchnuť. Už dávno som nemal k nejakej postave taký dobrý vzťah ako k Andymu a rozprávačovi príbehu Redovi (ktorý len tak mimochodom vôbec nie je čierny :D). Aj keď občas naznačil, ako to celé skončí, stále som v napätí čakal, ako sa k tomu záveru dopracuje.

Vydavateľstvo Tympanum odviedlo opäť veľmi dobrú prácu. Oldřich Kaiser, ktorého som poznal hlavne ako klauna a komika, sa k tejto knihe úžasne hodí a na rozdiel od Dýchacej metódy zvláda lepšie aj anglické názvy. Použitá hudba sa tiež perfektne hodí k atmosfére príbehu. Nahrávka je neskrátená verzia, a tak vás čaká niekoľko hodín zábavy a napätia.

Kašlite na film, toto je lepšie :o).

Hodnotenie: 5/5 vyleštených kremeňov

Autor: Stepehn King
Číta: Oldřich Kaiser
Vydavateľ: Tympanum
Rok vydania: 2010
Jazyk: Český
Dĺžka: 4:33
Prevedenie: CD, neskrátená verzia
Ďalšie informácie poskytne tympanum.cz.
Kúpiť si môžete napr. v Artfore.

Send to Kindle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára