12. novembra 2014

Zberné suroviny 2

V uplynulom týždni som bol mimoriadne lenivý a tak ste ma nachytali na hruškách a nemám nič pripravené. Ale aby ste nepovedali, že na vás úplne kašlem, tak sem dám aspoň pár kraťasov na nejakú tu anglofónnu fantastiku v pôvodnom znení bez titulkov. Všetky dielka pochádzajú zo stránky Tor.com a dajú sa tam prečítať úplne zadarmo (a ak máte Kindle a jeden malý plugin, tak si ich môžete poslať do čítačky). Prípadne môžete podporiť autorov a vydavateľov a kúpiť si ich za par korún na Amazone.

Brimstone and Marmalade: A Tor.Com Original
Brimstone and Marmalade: A Tor.Com Original by Aaron Corwin

My rating: 3 of 5 stars



Rodičia sú teda riadne svine. Človek si želá obyčajného poníka a namiesto toho dostane démona. Vraj ak sa oňho bude dobre starať, tak raz bude aj poník. No jasne, veríííííííme. Démon je síce malý, ale plne vybavený, takže k jeho základným potrebám patrí získanie vlády nad svetom. A čo si o tom myslí obdarovaná? Tak to zistíte, keď si prečítate toto veselé a príjemné dielko. Mohlo by byť zaujímavé, čo by z toho vzniklo, keby to autor trochu viac rozpísal.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Feature Development for Social Networking: A Tor.Com Original
Feature Development for Social Networking: A Tor.Com Original by Benjamin Rosenbaum

My rating: 3 of 5 stars



Raz nás tí zombíci fakt dostanú a potom ... začnú vypisovať na tie fejsbúky, instagramy a podobne. Nuž a poskytovatelia týchto služieb sa s tým budú musieť nejako vyrovnať a prispôsobiť sa. Toto je jeden z príkladov, ako by to mohlo fungovať. Zaujímavé čítanie, miestami aj celkom zábavné, ale kto očakáva nejaký zombie survival, nech hľadá inde.

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Some Desperado
Some Desperado by Joe Abercrombie

My rating: 3 of 5 stars



Konbojka od slávneho autora, ktorá vyšla v zbierke ďalšieho slávneho autora. Tentokrát ide pre zmenu o ženu. Ženu v hlavnej úlohe, ktorá je síce zahnaná do kúta a melie z posledných síl, ale nevzdáva sa a bojuje aspoň o ten holatý život. Aj keď sa mi to ťažšie čítalo, musím uznať, že je to dobre napísané. Je to trochu iné ako klasika, ale napriek tomu je to starý dobrý western.

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Freeze Warning
Freeze Warning by Susan Krinard

My rating: 3 of 5 stars



Valkýry a severskí bohovia v súčasnej Amerike. Nejaké tie artefakty, nejaká tá citová väzba, v podstate nič nového. Tento textík zapadá do sveta, ktorý autorka rozvíja v ďalších knihách. Ničím neprekvapí, ale ani nesklame. Možno by bolo zaujímavé prečítať si viac, ale obávam sa, že by to bolo narvané nejakými romancami a možno by sa tam aj niekto trblietal. Mne stačilo aj toto.

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Slayers: The Making of a Mentor
Slayers: The Making of a Mentor by C.J. Hill

My rating: 4 of 5 stars



Draci. A žiadni prítulní maznáčikovia alebo vznešení ázijskí poslovia múdrosti. Proste klasickí predátori, pre ktorých sú ľudia len zdrojom proteínov. Samozrejme, že sa nájdu takí, čo proti nim bojujú a zároveň aj takí, ktorí ich zneužívajú na svoje mocenské chúťky.

Sľubný začiatok, ktorý by si zaslúžil nejaké rozsiahlejšie pokračovanie. Úvod je trošku rozvláčny a skončí to práve v momente, keď to začne byť zaujímavé, ale stihneme sa dozvedieť aspoň niečo dôležité o drakobijcoch.

Pokračovanie nabudúce...

Súvisiace:
Zberné suroviny 1

Send to Kindle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára