13. júna 2013

Angela Roquet: Graveyard Shift (Goodreads)


Graveyard Shift
Graveyard Shift by Angela Roquet

My rating: 3 of 5 stars



Záhrobie existuje. A je úplne iné, než si všetci myslíme. Je to živý svet, ktorý funguje vďaka dušespracujúcemu priemyslu. Celé Záhrobie sa skladá z rajov a pekiel rôznych vierovyznaní a ani ateisti neprídu skrátka. Duše strávia nejaký čas vo svojom raji/pekle, alebo prácou v Limbo city a potom sa vrátia späť do ríše živých. O zber duší a ich distribúciu v Záhrobí sa stará Smrť. A pretože je duší veľa a sám by to nestíhal, vytvoril si armádu Smrtí, ktorú každé storočie zväčšuje a sám sa utiahol do top managementu. Lana je Smrť, ktorú čakajú náročné časy a jej relatívne kľudný a pohodlný život v Limbo city skončil.

Angela Roquet vymyslela zaujímavý svet a sympatickú hlavnú hrdinku, ktorá pre dobrý švih kosou a nejaký ten fuck nejde ďaleko. Aj keď je to jej prvotina, číta sa príjemne a dej celkom odsýpa. Vzťahom a citom sa úplne nevyhneme, ale nie je to žiadne sladké romantické lepidlo pre ochkajúce teensky. Skôr ďalšia komplikácia v Laninom živote. Vyvrcholenie príbehu, v ktorom ide samozrejme o záchranu Záhrobia, príde bohužiaľ príliš skoro a tak je posledná zhruba štvrtina knihy tak trochu o ničom. V podstate slúži ako príprava pôdy na ďalšie pokračovania.

Nejak sa veľa a seriózne vykecávam, tak by sme to mali uzavrieť. Je to skrátka príjemná a trochu akčná vlakovka, ktorá má síce nejaké muchy, ale tie príliš nerušia a nekazia zážitok. Vzťahového a citového balastu je tak akurát, ale obávam sa, že sa to v ďalších častiach bude zhoršovať. A aj preto sa im radšej vyhnem.



View all my reviews

Send to Kindle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára