14. augusta 2013

Agatha Christie: Schůzka se smrtí

Agatha Christie: Schůzka se smrtí
Zdroj: www.bux.cz
Je to síce neuveriteľné, ale aj Hercule Poirot raz za čas potrebuje dovolenku a vydá sa na cesty. Tentokrát do Svätej zeme. A ani tam sa nevyhne zločinu a bude musieť zapojiť svoje úžasne výkonné mozgové bunky, na ktoré je taký hrdý.

Obeť je v tejto knihe tak nesympatická, že jej tú smrť praje snáď úplne každý a len akýsi zmysel pre poriadok miestneho zástupcu zákona spôsobí, že sa monsieur Poirot pustí do vyšetrovania. Pani Boyntonová je odporná despotická stará megera, ktorá svoju rodinu psychicky týra a manipuluje. Keď ju prestane baviť buzerácia doma, nariadi povinnú dovolenku a spoločné cestovanie a vydá sa s celou perepúťou na cesty. Deťom sa ale otvoria očí a nevidia iné východisko, než posledné sily, ktoré im ešte zostávajú investovať do fyzickej likvidácie tej úbohej zakomplexovanej trosky. Keď táto nakoniec zatrepe krpcami, tak sú z toho všetci v haptáku a nikto nemá radosť z toho, že sa najlepší detektív na svete púšťa do vyšetrovania.

Opäť raz veľmi príjemné a oddychové čítanie od pani Christie, ktorá aj v tomto, zjavne úplne jasnom, prípade dokáže držať napätie až do úplného konca a na záver prichystá aj nejaké to prekvapenie. Napriek tomu, že som tento príbeh už počul ako audioknihu, tak som si ho opäť užil a vychutnal si Poirotove pátranie a odhalenie páchateľa.

Hodnotenie: 4/5

Originálny názov: Appointment with Death
Autor: Agatha Christie
Preklad: Martina Hánová
Vydavateľ: Euromedia Group k.s.
Rok vydania: 2007
Väzba: hardback
Jazyk: Český
Počet strán: 224
ISBN: 978-80-242-1820-5
Kupujte v Artfore.

Súvisiace:
Agatha Christie: Místo určení neznámé
Agatha Christie: Parker Pyne zasahuje
Agatha Christie: Zlo pod sluncem
Agatha Christie: Zlatá brána otevřená
Agatha Christie: Sloni mají paměť
Agatha Christie: Cyankáli v šampaňském

Send to Kindle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára