18. marca 2013

Agatha Christie: Zlo pod Sluncem

Agatha Christie: Zlo pod Sluncem
Zdroj: www.kosmas.cz
Po špionážnom thrilleri som si od pani Christie doprial jednu poirotovku. Ja tohto belgického mužíčka skrátka môžem a vždy sa nájde niečo, čím zaujme.

Malé ospalé anglické letovisko, pánu bohu za chrbtom, na ostrove, ktorý je počas prílivu odrezaný od sveta. Také to, pred ktorým sa slní panstvo v prútených lehátkach a fajnových svetlošedých trojdielnych oblekoch, prípadne dlhosukňových róbach. Mierne obnaženie pokožky je povolené len pri vodných športoch, ale ktorý normálny a rozumný človek by už len liezol do vody? A hlavne, prečo? Zbierka rôznych ľudí, ktorí majú svoje problémy, obavy, predsudky, tajné lásky a démonov. O „pozdvižení“ sa stará mladá manželka, na ktorej môžu mladší a labilnejší páni oči nechať. Samozrejme len do momentu, kým jej niekto nezruší prívod vzduchu. Ten niekto má ale smolu, že jedným z tých slniacich sa pánov v oblekoch je aj Hercule Poirot, ktorý je napriek svojmu výzoru a nekonfliktnosti nočnou morou všetkých porušovateľov zákona.

Agatha Christie pripravila opäť zaujímavú scénu, nejaké tie zvraty a nebála sa zakomponovať ani odľahčenú verziu voodoo. A ja jej za to ďakujem, chrochtám si blahom a teším sa na jej ďalšie knihy.

Hodnotenie: 4/5 

Originálny názov: Evil Under the Sun
Autor: Agatha Christie
Preklad:
Ivana Štěpánková
Vydavateľ: Euromedia Group k.s.
Rok vydania: 2009
Väzba: hardback
Jazyk: Český
Počet strán: 216
ISBN: 978-80-242-2565-4
Kupujte v Artfore.

Súvisiace:
Agatha Christie: Místo určení neznámé
Agatha Christie: Parker Pyne zasahuje
Agatha Christie: Zlatá brána otevřená
Agatha Christie: Sloni mají paměť
Agatha Christie: Schůzka se smrtí
Agatha Christie: Cyankáli v šampaňském

Send to Kindle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára