5. marca 2013

Agatha Christie: Místo určení neznámé

Agatha Christie: Místo určení neznáméKto by to bol povedal, že pani Christie písala okrem fajnových detektívok aj fajnové špionážne thrillery s námetmi, za ktoré by sa nemusela hanbiť ktorákoľvek bondovka.

V poslednej dobe zmizlo bez stopy niekoľko vedcov a nikto nevie ako a kam. Problém je v tom, že podaktorí pracovali na pomerne nebezpečných veciach a tým pádom je ohrozená bezpečnosť celého sveta. Britská tajná služba sa celý problém snaží vyriešiť, ale najskôr si musia zohnať nového tajného agenta, pretože im osud a nehoda lietadla urobila škrt cez rozpočet. Potom sa už rozbehne špionážna hra, v ktorej chýba už len diabolsky sa rehotajúci záporák s páskou cez oko :o).

Celé je to tak milo pritiahnuté za vlasy (hlavne úplný záver), až mám pocit, že si z nás pani Christie robí prdel. Zároveň je to ale veľmi príjemné čítanie, ktoré nikde príliš nedrhne a núti vás obracať stránku za stránkou aj keď ste už dávno mali drichmať pretože ráno vstávate do práce a nechcete byt svieži ako zombie s vystreleným mozgom. A keď sa mi konečne podarilo knihu odložiť, tak som sa tešil na ďalšie čítanie ako malý Jarda. Kto hľadá oddychové čítanie a nemá momentálne chuť na detektívku, tak by mal skúsiť tento lady thriller.

.... a bude aj romantika!

Hodnotenie: 4/5

Originálny názov: Destination Unknown
Autor: Agatha Christie
Preklad: Edda Němcová
Vydavateľ: Euromedia Group k.s.
Rok vydania: 2010
Väzba: hardback
Jazyk: Český
Počet strán: 216
ISBN: 978-80-242-2661-3
Kupujte v Artfore.

Súvisiace:
Agatha Christie: Parker Pyne zasahuje
Agatha Christie: Zlo pod sluncem
Agatha Christie: Zlatá brána otevřená
Agatha Christie: Sloni mají paměť
Agatha Christie: Schůzka se smrtí
Agatha Christie: Cyankáli v šampaňském

Send to Kindle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára