7. februára 2013

Scott Westerfeld: Leviathan 3 - Goliáš

Scott Westerfeld: Leviathan 3 - Goliáš
Zdroj: www.bux.sk
Tak a je to tu. Záverečná. Leviathan ukončil svoju demonštratívnu púť okolo sveta. Bohužiaľ mu na posledných míľach postupne dochádzala para...

V poslednej časti sa stretnete s pánom Teslom, dostanete do Ameriky ovládanej mediálnymi spoločnosťami a dočkáte ukončenia jednotlivých dejových línii. Dylanovo tajomstvo odhaľuje stále viac ľudí, vrátane Aleka, a väčší priestor dostáva aj rozvíjajúca sa zakázaná láska. Bohužiaľ je to celé také nejaké pomalé, kostrbaté, nemastné a neslané. Občas sa nájde miesto aj na nejakú tú akčnú scénu, ale tie tiež trpia dýchavičnosťou. Najzaujímavejšie sú asi momenty s Dylanom/Deryn, ale to bohužiaľ nestačí. Táto kniha sa mi čítala asi najhoršie zo všetkých troch.

Našťastie je tu ešte zaujímavý industriálno-darwinistický svet plný chodiacich strojov (aj s kamerami), lietajúcich veľrýb a citlivých opíkov (tí sú úplne super, ale občas príliš ukecaní :D). Ak fanúšik steampunku popustí uzdu fantázii, vie si ľahko predstaviť sám seba s opíkom na pleci alebo na palube nejakej kráčacej obludy.

Záver trilógie som si predstavoval oveľa bombastickejšie a akčnejšie. Napriek miernemu sklamaniu by ma potešilo, keby sme sa dočkali nejakého spin-offu z Alekovho a Deryninho sveta.

Hodnotenie: 3,5/5 ukecaných opíkov

Originálny názov: Goliath
Autor: Scott Westerfeld
Preklad: Lumír Mikulka
Vydavateľ: Euromedia Group k.s.
Rok vydania: 2012
Väzba: pevná
Jazyk: Český
Počet strán: 448
ISBN: 978-80-242-3422-9
Kupujte v Artfore.
Viac info na Legii.

Súvisiace:
Scott Westerfeld: Leviathan 1 - Leviatan
Scott Westerfeld: Leviathan 2 - Behemót


Send to Kindle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára