5. decembra 2011

Alvin and the Chipmunks (2007)

Tak, dopozerané...

Čo je lepšie po ľahšej opičke a na hranici vyčerpania, než skolaudovať nový byt, nalievať sa Frankovkou, napchávať sa jednohubkami a čučať na chipmunkov so slovenským dabingom?

Ja viem, je to ftákovina, ale ono je to také blbé až je to miestami fajné. Hlavne tí chipmunkovia sú taká pekná pohroma. Kreslenú verziu nepoznám, takže nebudem porovnávať. Príbeh je jednoduchý. Hlavný postaviak ma život v sračkách, skladá depresívne piesenky (btw. mne sa ten text dooosť páčil :D), ktoré mu vydavateľ vytrvalo odmieta, bejvalka si myslí, že je to magor a keď sa k nemu nasťahujú tie tri veveričky, tak príde aj o prácu, ktorá ho živila. Za odmenu mu zvieratká zaspievajú, on pre nich napíše pesničku, stanu sa slávnymi, škaredý ujo vydavateľ ich zblbne a takmer úplne vyčerpá a na konci je zvonec. Je to jednoduché, je to plné klišé, je to blbé, ale občas veselé a roztomilé. Keď človek vypne rozmýšľanie a chce sa pozerať na blbé jednoduché bordelárske veverice, tak si užije pár naozaj pekných a kalamitných scén. A keď najmenší nabehne do spálne k dobrému skladateľovi a spýta sa či môže uňho spať lebo mal strašidelný sen, tak filmu odpustím aj to stupídne hranie sa na rodinu a pozitívne hodnoty :). Ak chcete serióznu zábavu na úrovni, tak sa na to nepozerajte a choďte inam.

Utrpel som síce slovenský dabing, ale dalo sa to prežiť. Pesničky sú našťastie v originálnom znení s titulkami. Bohužiaľ je blbo rozumieť textom lebo majú chipmunkovia upišťané hlásočky.

Hodnotenie: 3/5

Réžia: Tim Hill
Rok výroby: 2007
Dĺžka: 92 minút
Viac informácii poskytne imdb.com.

Send to Kindle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára