16. februára 2015

Pilot V-Pen (zmizíkovateľné plniace pero)

Keď raz vyrastiem, chcel by som si kúpiť nejaké fajnovejšie plniace pero od firmy Pilot. Dovtedy mi neostáva nič iné, len skúšať tie lacnejšie a základnejšie modely. Do rúk sa mi dostalo aj jednorázové zmizíkovateľné pero Pilot V-Pen naplnené červeným atramentom.

Toto pero je vyrobené z lacného plastu a rovnaký dojem vyvoláva aj na dotyk. V ruke pôsobí lacno a veľmi umelohmotne. Telo je biele s veľkým oknom na sledovanie hladiny atramentu a priesvitnou sekciou. Záslepky (paradoxne deravé) na oboch koncoch sú červené, korešpondujú s farbou atramentu a slúžia na lepšiu orientáciu (keďže sa perá vyrábajú v rôznych farbách). Aby som bol úprimný, telo tohto písatka sa mi príliš nepáči a nezlepšuje to ani klip, ktorý je príliš mäkký a nemá šancu plniť svoju funkciu príliš dobre. Celková veľkosť je v poriadku a vhodná na dlhšie písanie, pri ktorom nebudú rušiť ani závity alebo ostré hrany, pretože tam žiadne nie sú.

Aj keď sa mi toto pero príliš nepáči, tak musím uznať, že medium hrot je skutočne výborný. Píše hladko, dostatočne mokro a neotravuje žiadnym vynechávaním ani inými problémami. Atrament je jasne červený, určite by ho ocenili pančelky pri päťkovaní písomiek :). Na kvalitnejších papieroch, ako je napr. Rhodia, nepresvitá ani nekrváca na druhú stranu. Na bežných kancelárskych papieroch je to horšie a treba počítať s nejakým tým presvitaním. Zmizíkovateľnosť som nemohol otestovať, pač nevlastním zmizík...

Celkovo sa dá povedať, že je toto pero vhodné pre začiatočníkov a pre tých, ktorí si chcú skúsiť, či sa im s plniacim perom bude dobre písať. Stojí pár korún, je v ňom dostatok atramentu a okrem nepekného a lacného dizajnu sa mu nedá snáď nič vyčítať.


One day, when I grow up, I'd like to be a proud owner of at least one of the higher end Pilot fountain pens. However, this will take some more time, so I decided to test the low end ones. I was able to get an erasable Pilot V-Pen with red ink.

This pen is made of cheap plastic and feels really cheap and plasticky in the hand. The body is white with big ink window and translucent section. The blind caps on both ends are red to match the ink color and for easier orientation (as these pens are made in several different colors). To be honest, I don't like the body and the clip, which is too soft and will not hold your pen in place. The overall size is quite OK and suitable for longer writing sessions. There are no threads or steps, which could hurt you, on the body.

While I don't like the body and its feel, I have to admit, that the medium nib is really great. It is smooth and quite wet. It writes without skips, scratching or any other problems. The ink is bright red with a good flow, suitable for teachers :). It doesn't ghost or bleed on Rhodia paper, but there can be some show through on the cheaper office papers. I wasn't able to test the erasability as I don't own an ink eraser.

All in all it is a good pen to start with or for those, who want to try, if they like fountain pens. It costs only a few bucks, holds a lot of ink and there is nothing wrong with it except of the ugly and cheap design.

Disclaimer: Pero som si kúpil za vlastné prachy a názor, ktorý sa mi urobil, je len a len môj. I have bought this pen with my own money and all the opinions are my own.

Send to Kindle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára