13. februára 2015

Napísala Mama Kami: Anthony Horowitz - Dům hedvábí

Zdroj: www.argo.cz
Hneď na začiatok musím poznamenať, že tohto autora nekriticky zbožňujem, a preto bude aj moja recka nekriticky zbožňujúca. Dům hedvábí je presne 16. kniha od Horowitza, ktorú som prečítala (áno, počítam to) a verím, že nie posledná. Horowitz sa preslávil predovšetkým ako autor predlôh k detektívnym seriálom ( Vraždy v Midsomeri, Hercule Poirot...) a príbehov pre deti aj dospelých z oblasti hororu a fantasy. Ako prvý po mnohých rokoch získal oficiálne práva na dielo A. C. Doyla a oživil legendárneho Sherlocka Holmesa a doktora Watsona. Tejto úlohy sa zhostil výborne a svetlo sveta tak uzrel další príbeh nezabudnuteľnej dvojice.

Ako je už v Horowitzových knihách zvykom, nenájdete tu nudné miesta alebo uspávajúce opisy. Dej napreduje svižným tempom, kniha je nabitá akciou a sherlockovská zápletka je vykonštruovaná naozaj bravúrne. Sherlock a Watson sa vrhajú do zdanlivo banálneho prípadu, mŕtvoly však utešene pribúdajú a celý prípad sa čoraz viac zamotáva... a ku slovu sa dostane aj Moriarty. Zdá sa, že všetky nitky sa zbiehajú k tajomnému kultu Dom hodvábu. Mimochodom, tieto dve slová pôsobili počas celého príbehu ako zaklínadlo...

Kniha je dôstojným nasledovníkom tvorby A. C. Doyla, a mala by byť povinnou jazdou pre všetkých obdivovateľov kultového detektíva a jeho prípadov. Mňa osobne však potešila správa, že v marci 2015 bude od Anthonyho Horowitza nová kniha Moriarty, ktorá nás opäť zavedie do sveta Sherlocka Holmesa.

KONIEC


Napísala Mama Kami

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára