20. marca 2013

Patrick Zandl: Koncernová pětiletka


Patrick Zandl: Koncernová pětiletka
Zdroj: www.palmknihy.sk
Červená knižnica pre mužov. A ešte k tomu prudko čitateľná, vtipná a bohužiaľ príliš krátka a bez pokračovania.

Táto kniha pôvodne vznikla ako blogový projekt na pokračovanie. Autor ju neskôr vydal v knižnej podobe a urobil z nej taký menší projekt o predávaní a pirátení eKníh. Každý, kto si chce knihu poctivo zaplatiť má možnosť. Buď si ju kúpi v niektorom eKníhkupectve, alebo môže poslať peniaze autorovi rovno na účet, ktorý je spomenutý v úvode knihy (to pre prípad, že by sa k nej dostal nejakým neoficiálnejším spôsobom).

A o čom to cele je? O manažérovi workoholikovi, ktorému sa rozpadá rodina, manželke je ľahostajný, ale namiesto toho aby odišla, tak si užíva plody jeho práce a robí z neho debila. Z pôvodnej snahy o vyvolanie žiarlivosti v manželke sa stane niečo väčšie, krajšie, napĺňajúce a zároveň spaľujúce a zničujúce. Nečakajte žiadne žvatlanie a rozplývanie sa nad nad krásami rannej rosy. Píše to predsa chlap zo svojho pohľadu. Ale píše to tak, že sa pristihnete pri tom, ako mu držíte palce, nech sa tá láska vydarí.

Autorovi nie je čo vytknúť okrem záveru, ktorý pôsobí trochu ako keby nevedel ako to celé zakončiť a toho, že to nemá pokračovanie. A krátky epilóg na tom nič nezmení.

Hodnotenie: 4/5 

Autor: Patrick Zandl 
Vydavateľ: freetim(e)publishing 
Rok vydania: 2011 
Väzba: eKniha 
Jazyk: Český 
Počet strán: 59 
ISBN: 978-80-87538-02-9
Kupujte na Palmknihách.

Súvisiace:
Patrick Zandl: Flotila Země

Send to Kindle

2 komentáre:

  1. zvláštne, znie to ako kombinácia dvoch protichodných prvkov - romantiky vyvolávajúcej dávivý reflex a sarkastickej komédie. mieša sa v tom chuť vyhnúť sa knihe oblúkom alebo jej dať šancu.
    v každom prípade, tlaky iných neprečítaných (a mnohých zaručene dobrých) kníh majú silnejší vplyv, takže momentálne na ňu zabudnem :-) budúcnosť ukáže, v každom prípade dobré odporúčanie, tie tvoje minirecenzie sú stále lepšie a lepšie písané :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. neviem kde si prisla na romantiku vyvolavajucu davivy reflex pretoze o takej nikde nepisem, ale proti gustu ziaden disputat. podla mna to zarucene dobra kniha je, ale chapem, ze mas kopec inych... mozno raz...

    OdpovedaťOdstrániť