20. novembra 2011

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Tak, dopozerané...

Niekto nám chcel porozprávať o tom, ako vlastne Wolverine vznikol a ako sa z neho stal taký drsňák. Dobre, že stratil pamäť, lebo ak mame veriť filmu, tak predtým to bola ufňukaná citlivka, ktorá sa dokonca nehanbila pobozkať svoju priateľku pred ostatnými kolegami drevorubačmi :o).

Dozvieme sa, že keď bol malý tak bol furt chorý. Potom zabil vraha svojho otca a ukázalo sa, že otec vlastne nie je jeho otec, ale ten vrah je jeho otec (Luke, I am your father je len slabý odvar :D). Neskôr sa stáva členom mutantského komanda, ktoré opúšťa, pretože je predsa klaďas a nebude sa podieľať na zabíjaní nevinných a bla bla bla bla. Od tohto momentu je to len citlivý a zaľúbený mladý muž, ktorý si hľadí svojej práce, miluje svoju ženu a občas rozseká posteľné prádlo svojimi drápmi, lebo má zlé sny. No a tu sa začínajú problémy, jeho brácho mu zabije milovanú, lebo ... lebo medveď. Logan sa chce pomstiť a tak zo seba nechá urobiť Wolverina a keď sa to všetko pose....kazí, tak začne riadna kucapaca. Počas nej sa bohužiaľ opäť stretávame s citlivým a strašne tupým Rosomákom. Ale to je asi preto, aby sme si toho drsňáka, ktorým sa neskôr stane, ešte viac vážili :o).

Nie je to zlé, ale nie je to ani žiadny skvost. Mohol to byť akčný "nářez", ale kazia to tie citlivé a uplakané scény. Chápem, že sa nám autor snažil naznačiť ako sa z neho stalo zviera, ale v závere si ich mohol odpustiť (hlavne patetické vyhlásenia o tom ako urobil chybu, neveril inštinktom, ale už sa to nezopakuje). Je škoda, že sa final boss dostane na scénu len tesne pred koncom a iba na chvíľu. Malé plus dávam za Gambita, ktorého som mal rád už v comicsoch a tiez za Ryana Raynoldsa, ktorému bohužial na konci zapchali hubu a tak sme prišli o kopec dobrých hlášok. Asi autorom už žiadne vtipné nenapadli. Mám comicsovky rád a túto som si tiež užil, ale videl som už aj lepšie.

Hodnotenie: 3,5/5

Réžia: Gavin Hood
Rok výroby: 2009
Dĺžka: 107 minút
Viac informácií poskytne imdb.com.

Send to Kindle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára