11. februára 2013

Vlado Ríša: Agent JFK 24 - Válka pašeráků

Vlado Ríša: Agent JFK 24 - Válka pašeráků
Zdroj: www.agent-jfk.cz
Čo urobí poriadny nadriadený keď odvediete polovičatú prácu? Poriadne vám vyčistí žalúdok a pošle vás dokončiť čo ste začali. A tak sa vydáte na cesty, budete bojovať, riešiť a viesť vnútorné monológy. A trošku si aj zalietate...

JFK a Vincent Vega v prvej časti porazili pašerákov hyauky. Výdatne im pri tom pomáhalo letecké eso prvej svetovej vojny James "Biggles" Bigglesworth. Keď sa vrátili domov, tak namiesto očakávanej pochvaly dostali sprda a so sklopenými ušami odišli dokončiť to čo začali. Tentokrát však do sveta, do ktorého sa hyauka pašovala. Tam na ňu čaká X-Hawk, resp. jeden z jeho klonov, ktorý sa v tejto realite volá Xingo Hawkins, ktorý spriada veľmi tajné a ešte viac záporácke plány, na ktoré potrebuje veeeeľa hyauky. A tak si naši dvaja hrdinovia odskočia pre Bigglesa a vydajú sa riešiť problém, dať Xingovi na šuflík a zaslúžiť si svoj svet.

Aj tento prírastok to série o agentovi JFK je svižný, akčný a ideálny na skrátenie dlhšej cesty vlakom alebo busom. Ideálne krmivo pre eČítačku. Tentokrát však ubudlo hláškovania a pribudlo vnútorných monológov. Drsné a ukecané duo sa tak zmenilo na zádumčivých intelektuálov rozjímajúcich o nesmrteľnosti chrústa. Keď ich to na chvíľu prestane baviť, tak začnú rozdávať rany, lietať na všeličom, čo by nemalo šancu ani na Red Bulláckych pretekoch a nasierať X-Hawka. Trošku zamrzí, že z JFK sa stal superman, ktorý všetko zvláda s prstom v nose a ani poriadne do držky nedostane, takže sa časom prestanete oňho báť a len čakáte čo vyparatí hlavnému záporákovi. Ale aj napriek tomu je to príjemné čítanie pre fanúšikov akčných oddychoviek.

Táto časť série Agent JFK nadväzuje priamo na knihu Pašeráci v oblacích (zväzok 16) a preto je lepšie čítať ich za sebou, alebo si pred čítaním aspoň osviežiť pamäť.

Hodnotenie: 3/5

Autor: Vlado Ríša
Vydavateľ: Triton
Rok vydania: 2010
Väzba: paperback
Jazyk: Český
Počet strán: 185
ISBN: 978-80-7387-370-7
Kupujte v Artfore.
Viac info na Legii.

Súvisiace:
Jan Hlávka: Agent JFK 20 - Odplata 2: Vzpoura vyvolených
Josef Pecinovský: Agent JFK 21 - Budiž vám Měsíc lehký
Karolina Francová: Agent JFK 25 - Soumrak Camelotu

Send to Kindle


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára