4. februára 2013

František Kotleta: Bratrstvo krve 2 - Fakt hustej nářez

Fakt hustej nářez
Zdroj: www.palmknihy.sk
„... a podle toho, jak legračně hýbal pažemi a vydával zvuky jako splašené Atari, měl žluťásek po žížalkách.“

Pán Kotleta si vo svojom nabitom programe našiel chvíľu času a nadšeným čitateľom Hustého nářezu nadelil jeho pokračovanie. Dočkáme sa hektolitrov krvi a jej emzáckeho ekvivalentu, litrov semena, množstva hlášok a zatlačíme slzu pri romantických scénach.

Jan Bezzemek sa stal hlavou českého upírskeho klanu. Vlastne celosvetového, pretože tých upírov veľa na svete nezostalo. Vykynožili ich emzáci, ktorí pri ovládaní ľudstva očividne nemajú radi konkurenciu. Jan sa ale nevzdáva a škodí kde sa dá. Pri jednej akcii mu pramatka upírov vtelená do jeho 17 ročnej životnej lásky oznámi, že chce jednu konkrétnu emzácku loď a ak ju nedostane, tak Jan nedostane svoju šustkamarátku späť. A keďže je Jan až po uši zamilovaný a najviac na svete sa bojí toho, že svoju Petru stratí, vydá sa na púť za kozmickou loďou. Samozrejme pri tom dostane mnohokrát riadnu nakladačku a občas má čo robiť aby vôbec prežil. Našťastie má priateľov, ktorí v pravej chvíli pomôžu.

Celé to má spád a gule. Teda až na pasáže keď si Jan a Petra vyznávajú nehynúcu lásku až za hrob (čo sa väčšinou zvrhne na bohapustú jebačku) alebo keď Janom zmieta strach zo straty svojej milovanej. Neviem či sa pán autor snažil prilákať aj čitateľov Tvilajtu, alebo bol v čase písania sám romanticky zamilovaný, ale na môj vkus to miestami dosť preháňa a ja osobne mám veľký problém si predstaviť drsného cynického niekoľko storočí starého upíra, ktorý nejakej nástke každú chvíľu rozpráva ako ju miluje a nemôže bez nej žiť. Ak sa cez toto všetko dokážete preniesť, tak za odmenu dostanete parádnu akčnú nakladačku plnú rôznych telesných tekutín a jeden odporný, hnusný, škaredý cliffhanger.

Kto ešte nemá prečítané, okamžite beží kúpiť a nedočkavo čaká na tretiu časť.

A ja sa idem niekam schovať. Niekam veľmi ďaleko, kde ma nenájde Franta Kotleta a jeho sekáčik na mäso...

Hodnotenie: 4/5 (pán autor odpustí, že nedávam plný počet bodov, ale pre cynickú a bezcitnú trosku ako som ja, tam bolo príliš veľa tej romantickej vaty :D)

Autor: František Kotleta
Vydavateľ: freetim(e)publishing, Nakladatelství Epocha
Rok vydania: 2012
Väzba: eKniha, paperback
Jazyk: Český
Počet strán: 288
ISBN: 978-80-7425-134-4
Kupujte na Palmknihách (eKnihu) alebo v Brlohu (analógovú verziu).
Viac info na Legii.

Súvisiace:
František Kotleta: Bratrstvo krve 1 - Hustej nářez
František Kotleta: Bratrstvo krve 3 - Mega hustej nářez

Send to Kindle

4 komentáre: