30. júla 2013

Andrzej Sapkowski: Zaklínač VII - Paní jezera

Andrzej Sapkowski: Zaklínač VII - Paní jezera
Zdroj: www.legie.info
Posledná kniha a opäť nový uhol pohľadu. Tentokrát sa v ďalekej budúcnosti mladá čarodejnica s nevysloviteľným menom snaží pomocou snov zistiť, ako to celé s Geraltom a Ciri vlastne dopadlo. A zatiaľ je dosť znechutená, že si Geralt už týždne váľa šunky v akomsi malom kniežatstve, zarába vďaka svojej profesii ťažké prachy a przní nejakú zelenookú čarodejnicu. A to nehovorím o Marigoldovi, ktorý przní rovno náčelničku tohto vinárskeho štátiku. Ciri sa zatiaľ poflakuje po nejakých divných svetoch, kde si na nej chcú elfovia trénovať eugeniku. Všetci si ale včas uvedomia, že sa blíži finále a že by sa podľa toho mali aj správať. Prestanú lelkovať a pustia sa do uzatvárania jednotlivých dejových línií, bojov so záverečnými  bossmi a vyznávania citov. A tomu všetkému zdarne sekundujú trpaslíci. Kurvamať!

Sapkáč chytil druhý dych a záverečnú knihu už očividne nepísal nasilu. Takže je to zase parádny čitateľský zážitok, ktorý by som pokojne prirovnal k prvým knihám zaklínačskej série. Má to spád, má to vtip a je to parádna zábava.

Niečo končí, niečo začína.
Táto veta zaznie v knihách o Geraltovi, Ciri, Yennefer a ich priateľoch niekoľkokrát. Sága o zaklínačovi skončila. Bol to úžasný výlet do drsného, krutého, ale zároveň krásneho a zaujímavého sveta. Neostáva mi iné, len zatlačiť slzu, rozlúčiť sa a dúfať, že Andrzej Sapkowski dopíše tie sľúbené príbehy o zaklínačovi čo najskôr. Už sa na ne teším. A to tak, že veľmi.

Dovidenia a dočítania.

Hodnotenie: 4/5
Hodnotenie celej série: 5/5

Originálny názov: Pani jeziora
Autor: Andrzej Sapkowski
Preklad: Stanislav Komárek
Vydavateľ: Lenka Pilchová - LEONARDO
Rok vydania: 2012
Väzba: paperback
Jazyk: Český
Počet strán: 557
ISBN: 978-80-85951-74-5
Kupujte v Artfore.
Viac info na Legii.

Súvisiace:
Andrzej Sapkowski: Zaklínač I. - Poslední přání
Andrzej Sapkowski: Zaklínač II. - Meč osudu
Andrzej Sapkowski: Zaklínač III. - Krev Elfů
Andrzej Sapkowski: Zaklínač IV. - Čas opovržení
Andrzej Sapkowski: Zaklínač V. - Křest ohněm
Andrzej Sapkowski: Zaklínač VI. - Věž vlaštovky

Send to Kindle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára