9. mája 2013

Andrzej Sapkowski: Zaklínač V. - Křest ohněm


Andrzej Sapkowski: Zaklínač V. - Křest ohněm
Zdroj: www.legie.info
Vojna je v plnom prúde, Ciri stratená niekde na Nilfgaardskom území, Geralt rozbitý, dolámaný a s jediným cieľom. Nájsť svoju Ciri. Aj keby mal putovať roky a úplne sám. Čaká ho naozaj dlhá cesta, ale samoty sa nedočká (aj keď sa spoločnosti bráni zubami nechtami).

Putovanie tam a zase spiatky by bolo trošku málo, takže sa začínajú diať veľké veci vo svete mágov a popri tom sa pátra po zradcoch a Ciri (nielen Geralt, ale aj cisár a rôzne tajné služby). Ciri dospieva, stráca svoju nevinnosť a hrozí, že sa z nej stane krutý zabijak.

6. mája 2013

Andrzej Sapkowski: Zaklínač IV. - Čas opovržení


Andrzej Sapkowski: Zaklínač IV. - Čas opovržení
Zdroj: www.legie.info
A je to tu, vojna prepuká, vo svete sa vytvárajú rôzne frakcie a je len otázkou času, kedy si navzájom dajú do držky. Geralt sa síce snaží zubami nechtami ostať nestranný a ochrániť Ciri za každú cenu, ale proti osudu (a odhodlanému autorovi) nezmôže nič ani zaklínač.

A pritom to všetko začína celkom nevinne. Ciri sa učí zvládať svoje magické nadanie, spôsobuje v mladých pisároch rôzne hormonálne reakcie a keď ju chcú strčiť do školy, tak sa začne stavať na zadné. Keby vedela, čo ju čaká.... a keby len ju. Sapkowski sa rozhodol, že je najvyšší čas dať hlavným postavám riadne do držky a zadupať ich do blata.